Over mij - Lisa van den Berg, orthomoleculair diëtist en darmspecialist

 

Al mijn hele leven (oké, na de periode dat ik prinses wilde worden) vind ik gezondheid erg belangrijk. Na een aantal jaar kwam ik erachter dat mijn bijdrage op voedingsgebied zou zijn. Hierdoor heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen gevolgd en heb ik in 2018, met genoegen, mijn diploma en titel diëtist in ontvangst mogen nemen. Vervolgens heb ik voedingsgeneeskunde gestudeerd en deze opleiding heb ik met een 10 afgerond. .

 

Ik kan je helpen met al je voedingsvragen. Ik doe niet aan shakes, detox en gekke diëten en het woord ‘moeten’ komt bij mij niet voor. Ik vind het belangrijk om samen een plan op te stellen wat goed vol te houden is en wat bij jou past. Dat frietje op zondag eet ik ook iedere week.
Doordat ik zelf een tijd ziek geweest ben en sondevoeding heb gehad, weet ik ook hoe moeilijk het kan zijn als je niet kunt eten. Ik begrijp hoe het voelt als je heel graag wilt eten, maar het niet lukt. Hier wil ik je, met behulp van praktische tips, graag bij helpen. 

 

Naast hetgeen wat iemand eet, vind ik het ook erg belangrijk waarom. Graag wil ik achterhalen wat de reden is van je eetgedrag. Ik heb me middels een POST-hbo bijgeschoold, om dit samen met je te gaan onderzoeken. Ook ben ik gespecialiseerd in het FODMaP-dieet, een speciaal hulpmiddel voor de behandeling van mensen met het prikkelbaar darm syndroom (PDS).

 

Ik neem niet zo snel het genoegen met 'leer er maar mee leven'. Ik vind het belangrijk om te onderzoeken waar bepaalde klachten vandaan komen (i.p.v. symptomen bestrijden). Enorm veel is voeding-gerelateerd en dit wil ik graag met je gaan onderzoeken. 

 

Gaan we samen de uitdaging aan?

KVK 72426179

AGB code praktijk: 24004523

AGB code zorgverlener: 24101083