Vergoedingen & Tarieven

In 2020 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar door uw basisverzekering vergoed. Dit gaat eerst van uw eigen risico af. Bent u aanvullend verzekerd, dan kan het zo zijn dat u recht heeft op extra dieetadvisering wat niet onder uw eigen risico valt. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

 

Kids:

Dieetadvisering voor kinderen tot 18 jaar is gratis. Dit wordt voor 3 uur vergoed door de basisverzekering. Hiervoor geldt geen eigen risico.

 

Directe toegankelijkheid:

De diëtist is direct toegankelijk, wat wil zeggen dat u geen verwijsbrief van de huisarts nodig heeft om een afspraak te maken.

Komt u zonder verwijsbrief dan voer ik een screening uit om te beoordelen of ik geschikt ben om u met uw hulpvraag te behandelen.

 

Ketenzorg:

Voor mensen met diabetes mellitus type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) en COPD kan het zijn dat de vergoeding loopt via de ketenzorg. In dat geval hoeft u geen eigen risico te betalen. Ik ben aangesloten bij de zorggroep PoZoB en ELAN. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u hier meer over vertellen. 

 

Belasting:

Volgt u een bepaald dieet? Dan heeft u een verklaring van uw diëtist of arts nodig, waardoor sommige dieetkosten voor een deel vergoed worden met de dieetkostenaftrek. Zie de website van de belastingdienst voor meer informatie.

 

Verhinderd?

Bent u verhinderd? Zeg dan uw afspraak 24 uur van te voren af. Anders wordt het consult toch in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Tarieven Prijs
Intake gesprek 60 minuten + uitwerktijd €90,00
Vervolgconsult lang 45 minuten €45,00
Vervolgconsult kort 30 minuten €30,00
Skypeconsult per 15 minuten €15,00
Toeslag huisbezoek €0,19 per km