Vergoedingen & Tarieven

In 2021 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar door uw basisverzekering vergoed. Dit gaat eerst van uw eigen risico af. Bent u aanvullend verzekerd, dan kan het zo zijn dat u recht heeft op extra dieetadvisering wat niet onder uw eigen risico valt. Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar.

 

Kids:

Dieetadvisering voor kinderen tot 18 jaar is gratis. Dit wordt voor 3 uur vergoed door de basisverzekering. Hiervoor geldt geen eigen risico. En eventueel nog extra uit de aanvullende verzekering.

 

Directe toegankelijkheid:

De diëtist is direct toegankelijk, wat wil zeggen dat u geen verwijsbrief van de huisarts nodig heeft om een afspraak te maken.

Komt u zonder verwijsbrief dan voer ik een screening uit om te beoordelen of ik geschikt ben om u met uw hulpvraag te behandelen.

 

Ketenzorg:

Voor mensen met diabetes mellitus type 2, CVRM (hart- en vaatziekten) en COPD kan het zijn dat de vergoeding loopt via de ketenzorg. In dat geval hoeft u geen eigen risico te betalen. Ik ben aangesloten bij de zorggroep PoZoB en ELAN. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u hier meer over vertellen. 

 

Belasting:

Volgt u een bepaald dieet? Dan heeft u een verklaring van uw diëtist of arts nodig, waardoor sommige dieetkosten voor een deel vergoed worden met de dieetkostenaftrek. Zie de website van de belastingdienst voor meer informatie.

 

Verhinderd?

Bent u verhinderd? Zeg dan uw afspraak 24 uur van te voren af. Anders wordt het consult toch in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Tarieven Prijs
Intake gesprek 60-75 minuten + uitwerktijd €97,50 (afhankelijk van de tijd)
Vervolgconsult Afhankelijk van de tijd Tussen de €32,50-48,75
Skypeconsult per 15 minuten €16,25
Toeslag huisbezoek €0,19 per km