Hart- en vaatziekten

Hypercholesterolemie (verhoogd cholesterol) 

In het dagelijks leven zul je hier, net als bij hypertensie (hoge bloeddruk), niets van merken en je kunt het aan de buitenkant niet zien. Maar een verhoogd cholesterol is wel degelijk iets waar we wat aan moeten doen. Een hoog cholesterol is namelijk een risicofactor voor hart- en vaatziekten en kan ook leiden tot een hart- en/of herseninfarct. 

 

Bij de huisarts kunnen ze je cholesterol meten. Is deze aan de hoge kant? Neem contact op en dan gaan we deze samen door middel van voeding proberen te verlagen.

 

Hypertensie (hoge bloeddruk)

Het hart pompt bloed door heel je lijf. Hoe hoger de bloeddruk, hoe harder het hart moet pompen. Dit geeft extra druk op je bloedvaten, wat op termijn grote schade aan de vaatwanden kan veroorzaken. In de praktijk kunnen we door middel van voeding, beweging, ademhalingsoefeningen en andere leefstijlaanpassingen je bloeddruk verlagen. Ook kan in de praktijk je bloeddruk ieder consult gemeten worden. 

 

Lage bloeddruk:

Ook een te lage bloeddruk is niet goed voor je. Hier ervaar je vaak wel klachten van, je kan duizelig worden en zelfs flauwvallen. Ook hier kan voeding en leefstijl een enorm grote rol spelen.