Diabetes Mellitus type 1 en 2 (suikerziekte)

Op dit moment hebben ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland diabetes. Diabetes, met name type 2, gaat meestal hand in hand met overgewicht. Overgewicht verhoogt het risico op diabetes type 2 en onzorgvuldig gebruik van insuline veroorzaakt weer overgewicht en zo is de cirkel rond. 

                  "Diabetes type 2 is omkeerbaar!"
Het is mogelijk om diabetes type 2 te voorkomen bij patiënten met prediabetes.  
Samen kunnen we kijken in hoeverre we uw medicatie bij diabetes type 2 kunnen verminderen en eventueel zelfs helemaal kunnen laten verdwijnen. We proberen de cellen weer gevoeliger te maken voor insuline. Voeding heeft een groot effect op de bloedsuikers. Samen gaan we kijken wat in uw voeding en leefstijl mogelijk is om aan te pakken. 

 

Doordat niet alleen de glucosestofwisseling, maar ook de vetstofwisseling verstoord is geraakt, lopen mensen met diabetes een groter risico op hart- en vaatziekten. Vaak is het cholesterolgehalte verstoord. Bijna 75% van de mensen met diabetes overlijdt uiteindelijk aan de hart- en vaatproblemen die na verloop van tijd zijn ontstaan. Stuur me een berichtje en dan kunnen we kijken naar uw voeding en leefstijl met als doel om de glucose- en vetstofwisseling weer onder controle te krijgen.