Overgewicht en Obesitas

Overgewicht en Obesitas is een veelvoorkomend probleem in Nederland en de rest van de wereld. Bijna de helft van alle volwassenen heeft matig of ernstig overgewicht. Ruim 100.000 volwassenen lijden aan morbide obesitas. Het heeft veel welvaartsziekten tot gevolg. Dit willen we het liefst zoveel mogelijk voorkomen.

 

Afvallen is moeilijk, maar het gewicht eraf houden dat is het moeilijkst. Mensen die gelijnd hebben zullen het jojo-effect wel herkennen. Yay, ik ben afgevallen, maar een half jaar erna is het er weer net zo snel bijgekomen. Soms zijn er omstandigheden, waardoor dit niet gaat zoals we willen. Denk hierbij aan hormonale/medische oorzaken of een verstoorde stofwisseling. Lifestyle diëtist Lisa biedt u persoonlijke en professionele begeleiding om uw doelen te bereiken en ook vol te houden.


Wij werken niet met shakes en gekke diëten, maar met een leefstijl die bij jou! past en die goed vol te houden is. Het doel is immers het gewicht er blijvend af te houden. Ook vinden wij het belangrijk om gedrag mee te nemen. Naast hetgeen wat iemand eet, vinden we het erg belangrijk om te kijken naar waarom je eet wat je eet. Zo lang dit niet helder is blijven we aan het jojoën.