Specialisaties

Wij vinden het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van voeding. Om onze kennis uit te breiden volgen wij continue extra scholingen/ cursussen/ studies. 

> Master Klinische Psycho Neuro Immunologie
kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Deze studie is gebaseerd op wetenschap die de samenhang tussen de psyche (gedachtes en emoties), het zenuwstelsel (neurotransmitters) en het immuunsysteem (cytokinen, lichaamsbarrières, hormonen, etc.). kPNI kan worden beschouwd als de optimale brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde. Binnen de KPNI kijken we naar alle componenten van het lichaam en hoe deze elkaar beïnvloeden. De drie componenten: Gedachte/Gevoel/Gedrag hebben namelijk ALLES met je symptomen/klachten te maken. 

 

> (Orthomoleculaire) Kinderdiëtetiek 

Voeding bij kinderen met over- en ondergewicht, intoleranties/allergieën, buikpijn, ADHD, luchtwegklachten etc. 

 

> Darmspecialist (ook Fodmap)

Ik heb me gespecialiseerd in de darmen waardoor ik evt. met behulp van aanvullend onderzoek een volledig behandelplan opstel gericht op jouw microbioom. 

 

> Orthomoleculaire voedingsgeneeskunde
Ik vind het belangrijk om de oorzaken van een probleem aan te pakken in plaats van alleen de symptomen. (afgestudeerd met een 10)

> Hormonen  
Denk hierbij aan de overgang / PCOS/ kinderwens/ zwangerschap / vruchtbaarheidsstoornissen./ hormonale klachten / opvliegers / slaapproblemen / huidproblematiek / haaruitval etc. 

 

> Huidklachten 
Denk hierbij aan jeuk, eczeem, acne, psoriasis, onrustige/droge/gevoelige huid. 

 

> Auto immuunziekten 
Schildklierproblematiek, darmproblemen, coeliakie, Reumatoïde Artritis, artrose etc. 

 

> Welvaartsziekten 
Diabetes type 2, hoge bloeddruk, hypercholesterolemie, hart-en-vaatziekten,
COPD, etc. 

 

> Cognitieve gedragstherapie 
Hierdoor bezitten we technieken om te achterhalen waarom mensen doen zoals ze doen. Dus ook waarom mensen eten of juist niet eten. Wij kunnen je helpen om blijvend je gedrag te veranderen.

 

> Sport en bewegen
De invloed van voeding op beweging en sportprestaties. Om het optimale uit jezelf te halen en de juiste combinatie te maken tussen voeding en beweging (ook op gebied van spiergroepen bij auto-immuunaandoeningen en hormonale problematiek werken wij heel nauw samen met Bravofit Personal Training!