School- & Bedrijfsdiëtist

Lifestyle Diëtist Lisa biedt ook hulp in het bedrijfsleven en op scholen. Lees de informatie en neem bij vragen gerust contact met me op. 

Scholen:

Een gezonde omgeving is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Overgewicht is tegenwoordig één van de grootste gezondheidsproblemen in Nederland. Dit is een stijgend probleem bij kinderen.

Het is makkelijker om overgewicht op kinderleeftijd te bestrijden dan op volwassen leeftijd. Omdat bij volwassenen de voeding- en beweeggewoonten al ingeslepen en moeilijk veranderbaar zijn. Vandaar het belang van gezonde leefgewoonten bij kinderen. 

 

De gezonde schoolkantine komt steeds vaker voorbij. Veel scholen willen daar naartoe, maar weten nog niet waar ze moeten beginnen. Ook daar kan Lifestyle Diëtist Lisa hulp bij bieden. Het traktatiebeleid kan ook onder de loep genomen worden.

 

Bedrijven:

Ziekteverzuim van je werknemers is een groot probleem waar veel bedrijven tegenaan lopen. Werknemers met een gezonde leefstijl kennen een aanzienlijk lager ziekteverzuim. Met het bevorderen van een gezonde leefstijl is een aanzienlijke verzuimwinst te behalen.
Lifestyle Diëtist Lisa helpt om de leefstijl van je medewerkers te verbeteren. Samen kunnen we kijken wat past bij jouw bedrijf.

Werknemers met zwaar

overgewicht hebben jaarlijks

gemiddeld 11,7 dagen meer

ziekteverzuim dan werknemers

met een gezond gewicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de aanpak bij werknemers met PDS (het Prikkelbaar Darm Syndroom) is voor u als werkgever voordelig. Het Prikkelbaar darmsyndroom heeft namelijk een hoger ziekteverzuim dan de griep. 

Bronnen:

Voedingscentrum

Volksgezondheid en zorg

Maag Lever Darm stichting