School- & Bedrijfsdiëtist

Lifestyle Diëtist Lisa biedt ook hulp in het bedrijfsleven en op scholen. Lees de informatie en neem bij vragen gerust contact met me op. 

Scholen

Een gezonde omgeving is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Overgewicht is tegenwoordig één van de grootste gezondheidsproblemen in Nederland. Dit is een stijgend probleem bij kinderen.

Het is makkelijker om overgewicht op kinderleeftijd te bestrijden dan op volwassen leeftijd. Omdat bij volwassenen de voeding- en beweeggewoonten al ingeslepen en moeilijk veranderbaar zijn. Vandaar het belang van gezonde leefgewoonten bij kinderen. 

 

De gezonde schoolkantine komt steeds vaker voorbij. Veel scholen willen daar naartoe, maar weten nog niet waar ze moeten beginnen. Ook daar kan Lifestyle Diëtist Lisa hulp bij bieden. 

 

Lifestyle Diëtist Lisa verzorgt complete lessen in de klas. Ook kunnen er voorlichtingen gegeven worden op schooldagen of voor ouders. Maar de praktijk kan ook individuele adviezen verstrekken aan kinderen met onder-of overgewicht.

 

"Geen koekjes mee naar school." Op veel scholen is er een beleid om gezond eten te stimuleren. Bijvoorbeeld alleen groente en fruit mee naar school en op 1 dag in de week een koekje. 

 

Maar hoe gaat het bij verjaardagen? "Die ene dag in het jaar dat hij/zij jarig is mag er toch wel chips uitgedeeld worden?" Het probleem ligt bij het feit dat er gemiddeld zo'n 20 kinderen in de klas zitten en dan wordt het al 20 keer per jaar chips. 

 

We geven workshops om lekkere, gezonde en leuke traktaties te maken. Dit kan in de klas, voor een groepje ouders of tijdens een kinderfeestje. Na deze workshop is iedereen zich ervan bewust dat gezond trakteren ook leuk en lekker kan zijn! 

 

Bedrijven

Ziekteverzuim van je werknemers is een groot probleem waar veel bedrijven tegenaan lopen. Werknemers met een gezonde leefstijl kennen een aanzienlijk lager ziekteverzuim. Met het bevorderen van een gezonde leefstijl is een aanzienlijke verzuimwinst te behalen. Lifestyle Diëtist Lisa helpt om de leefstijl van je medewerkers te verbeteren. Samen kunnen we kijken wat past bij jouw bedrijf.

Werknemers met zwaar

overgewicht hebben jaarlijks

gemiddeld 11,7 dagen meer

ziekteverzuim dan werknemers

met een gezond gewicht.

Wilt u de vitaliteit van de medewerkers van uw bedrijf een boost geven? Neem contact met me op en zo kunnen we de aandachtspunten bespreken. Hier kan ik op inspelen door interactieve voorlichtingen/workshops/supermarkt-rondleidingen. Diverse onderwerpen zijn mogelijk. Ook kan ik de (bedrijf-)kantine onder de loep nemen. Door het assortiment zo samen te stellen dat de gezonde keuze de makkelijkste keuze wordt, heeft u als werkgever een positieve invloed op het eetpatroon van uw werknemers. Wat leidt tot minder ziekteverzuim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de aanpak bij werknemers met PDS (het Prikkelbaar Darm Syndroom) is voor u als werkgever voordelig. Het Prikkelbaar darmsyndroom heeft namelijk een hoger ziekteverzuim dan de griep.