Bruchetta - FODMaP arm

Gepubliceerd op 25 oktober 2018 om 11:24

Omdat ik volgende week de FODMAP post-hbo scholing ga volgen en me alvast aan het voorbereiden ben, wil ik dit FODMAP-arme recept graag met jullie delen. Lekker als lunch of voorgerecht.

 

Hoef je geen FODMaP arm dieet te volgen? Dan kun je het glutenvrij brood vervangen door volkorenbrood.

 

Wat heb je nodig?

  • Oven
  • Glutenvrij brood
  • 1 tomaat
  • Olijfolie
  • Oregano of andere Italiaanse kruiden
  • Optioneel: fetakaas of een beetje mozzarella

 

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 200 graden.

Snijd het brood in plakken.

Besmeer het brood aan één zijde met olie.

Snijd de tomaat in blokjes en leg deze op het brood.

Strooi wat oregano of andere Italiaanse kruiden over de tomaat.

Beleg de bruchetta eventueel met wat mozzarella of fetakaas.

Bak de bruchetta in 5 minuten krokant in de oven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.