De juiste persoon voor jouw voedingsadvies

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 23:08

Sonja Bakker, Rens Kroes en Fajah Lourens wie kent ze niet? Maar is het waar wat zij zeggen? Wat is nu het beste dieet? Wat kan ik het beste eten of juist niet eten om af te vallen? Moet ik detoxen en gekke repen gebruiken? Of kan het ook anders?

 

Er wordt zoveel gezegd over voeding, zoveel mensen geven aan wat gezond is en wat niet gezond is, wat beter is voor je stofwisseling etc. Toets maar eens ‘voeding en dieetboeken’ in op Bol.com en je krijgt bijna 45.000 resultaten. Hierdoor zie je vaak door de bomen het bos niet meer.

Maar wie is nu de juiste persoon voor al jouw voedingsvragen. Daar kunnen we heel kort over zijn, dat is namelijk niemand minder dan de diëtist. Zij hebben hier een 4-jarige HBO studie Voeding en Diëtetiek voor gevolgd en dienen zich up to date te houden door iedere 5 jaar punten te behalen die ze krijgen door het volgen van na- en bijscholingen.

 

En die boekenschrijfsters zoals Sonja Bakker en Rens Kroes dan? Zij noemen zichzelf voedingsdeskundigen. Net zoals de andere, bijna 17 miljoen, mensen in Nederland. Nu denk je waarschijnlijk 17 miljoen? Ja inderdaad, iedereen mag zich voedingsdeskundige noemen, omdat dit geen beschermde titel is. Je hoeft er geen opleiding voor te volgen en je hoeft er niets voor te leren. Het belangrijkste is dat je goede marketing-skills hebt zodat wanneer je een boek schrijft, deze bekend wordt en je hem veel verkoopt. Zelfs wanneer je zegt: “iedere dag 4 frikandellen speciaal, 3 kroketten en 2 pizza's" mag je je een voedingsdeskundige noemen en er een boek over schrijven. 

 

Dus het antwoord op de vraag “wie is de juiste persoon voor jouw voedingsadvies?”, dat is de diëtist. Er bestaat geen perfect dieetboek die voor iedereen werkt. Als deze er wel was dan waren die andere 44.999 resultaten op bol.com er niet geweest. Het beste voeding- en dieetadvies krijg je van de diëtist die deze voor jou op maat maakt zonder dat er tekorten in je lichaam ontstaan.

 

Ook zijn diëtisten bevoegd om op medische indicatie te werk te gaan met voeding. Denk bv aan; diabetes mellitus, darmklachten, kanker, hartfalen, verhoogd cholesterol en allergieën. 

 

Heb je vragen, opmerkingen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact op!

           

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.