SUCCES

Carnaval

Woon je onder de rivieren? Dan vind je dit vast een van de leukste feestjes van het jaar; carnaval!! Verkleed de kroeg in en meezingen met de foute feest-hits van Snollebollekes, Zanger Kafke en het Feestteam.

Lees meer »

Voeding en Epilepsie

Epilepsie is een stoornis in de hersenen. Er ontstaat eigenlijk een soort ‘kortsluiting’ wat zich uit in een epileptische aanval. Voeding kan een grote rol spelen bij de behandeling van epilepsie. Bijvoorbeeld in de vorm van ketogeen dieettherapie. Ketogeen dieettherapieKetogeen dieettherapie is een dieet dat veel vet en weinig koolhydraten bevat. Doordat er heel weinig koolhydraten worden gebruikt in de voeding worden er ketonen gevormd. Dit zijn stoffen die ontstaan door de afbraak van vetzuren. Hersenen kunnen ketonen gebruiken als alternatieve voedingsbron zodra de glucose niet meer voorradig is.

Lees meer »

Het verschil tussen kruid- en pepernoten

O kom maar eens kijken, Sinterklaas is in het land! Maar in september ligt het strooigoed al in de winkel. Kruidnoten en pepernoten, door velen worden deze door elkaar gehaald. Maar wat is nu het verschil? En wat is de bewuste keuze?

Lees meer »

Bruchetta - FODMaP arm

Omdat ik volgende week de FODMAP post-hbo scholing ga volgen en me alvast aan het voorbereiden ben, wil ik dit FODMAP-arme recept graag met jullie delen. Lekker als lunch of voorgerecht.

Lees meer »

De juiste persoon voor jouw voedingsadvies

Sonja Bakker, Rens Kroes en Fajah Lourens wie kent ze niet? Maar is het waar wat zij zeggen? Wat is nu het beste dieet? Wat kan ik het beste eten of juist niet eten om af te vallen? Moet ik detoxen en gekke repen gebruiken? Of kan het ook anders?

Lees meer »