Carnaval

Gepubliceerd op 28 februari 2019 om 19:05

Woon je onder de rivieren? Dan vind je dit vast een van de leukste feestjes van het jaar; carnaval!! Verkleed de kroeg in en meezingen met de foute feest-hits van Snollebollekes, Zanger Kafke en het Feestteam.

 

Vastentijd

Carnaval of wel carne vale betekent: vaarwel van het vlees. Oorspronkelijk was dit een feest voordat de vastentijd begon. Carnaval is gerelateerd aan de vastentijd van de katholieken. Dat verklaart ook waarom carnaval met name in Noord-Brabant en Limburg gevierd wordt. Dit zijn van oudsher de katholieke streken en plaatsen in Nederland.

Alcohol en een vette hap

Tegenwoordig is het in het zuiden vijf dagen feest, vijf dagen alcohol en vaak ook vijf dagen ongezond eten. Een frietje tussen het stappen door en een vette hap in de ochtend bij de kater. Ben jij het ook beu om na de carnaval die aangekomen kilo´s er af te moeten krijgen?

 

Zo kom je niet aan

Hieronder een paar tips om je carnaval zo gezond mogelijk door te komen

Ø  Wissel je alcoholisch drankje af met een glas water. Dat scheelt je flink wat calorieën en wellicht een kater;

Ø  Is het niet gelukt of heb je toch een kater? Ruil dan de vette hap in de ochtend om met een warm soepje met heel veel groenten. Zoals we in Brabant zeggen; “Daar word je mens van!”;

Ø  Een wrap met gewokte groenten is ook een goed (en gezond) alternatief;

Ø  Ontbijt en lunch goed. Eet voldoende zodat je in de loop van de middag/avond geen honger krijgt en zin hebt in wat ‘lekkers’. Want dat ‘lekkers’ is meestal geen gezonde keuze;

Ø  Ook beweging hoort bij carnaval. Kom van die barkruk af en voetjes van de vloer. Door te springen en dansen worden ook calorieën verbrand.

 

Als het goed is weet je wat je nu moet doen. Springen, dansen en feest vieren! Maar pas op met alcohol en de vette hap. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.